0 (216) 461 07 38 Mithatpaşa Cd. Çakmak İş Merkezi K:2 D:38 / Ümraniye
Koçtek Güvenlik
Ana Sayfa / Ip Kamera Sistemleri

Ip Kamera Sistemleri

Ip Kamera Sistemleri



Günümüzde gözetim ev ve ofis altyapılarının temel bir gereksinimi haline geldi. Varlıkların ve insanların güvenliğini artırmak için ofis, ev, halka açık yerlerde ve hatta araçlarda CCTV (Kapalı Devre Televizyonu) kameraları kuruluyor. IP Kameralar veya İnternet Kameraları, video verilerini aktarmak ve yakalamak için kullanılan popüler dijital cihazlardan biridir. IP kamera, verileri bir bilgisayar ağı (LAN) veya internet üzerinden ileten bir dijital kamera veya bir web kamerasıdır. IP kameralar, daha iyi video çözünürlüğü, dijital depolama, gelişmiş kontrol özellikleri ve ek kameralar eklemek için esneklik sunar. CCTV kamerasından farklı olarak IP kameralar, verileri depolamak için kendi hafızalarına sahiptirler ve POE(Ethernet üzerinden güç) adaptörü ile beslenebilir.

IP Kamera Özellikleri
Kurulumu kolaydır. IP kameralar, elektronik aygıtları takmak (tak ve çalıştır) kolaydır. Önceden yüklenmiş yazılımlarla gelirler ve Windows, Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumludurlar .

Uzaktan İzleme . Ücretsiz DDNS veya statik IP ile internet üzerinden herhangi bir yerden evinizi veya ofisinizi uzaktan görebilirsiniz. Kamerayı akıllı telefonunuzdan uzaktan  uzaktan kumanda edebilirsiniz.

Hareket Alarmları. Bir IP kamera tarafından herhangi bir saldırı veya hareket algıladığında, anında telefona bir bildirim veya e-posta gönderir.

İki yönlü Ses. İki yönlü iletişimle ofisdeki çalışanlarla konuşabilir veya evdeki kardeşlerinizle konuşabilirsiniz.

Çok kullanıcılı. Birden fazla kullanıcı aynı anda PC, tablet veya telefon gibi birden fazla cihazda IP kamerayı kullanabilir.

Form faktörü. IP kameralar çoklu arayüz türlerinde mevcuttur. Doğrudan LAN portuyla ağa bağlayabilir veya bir Wi-Fi yönlendirici ile kablosuz olarak yapılandırabilirsiniz. IP kameralar sabit ve PTZ konfigürasyonlarına sahiptir.

Depolama belleği. IP kameralar TF (trans flaş) bellek kartı yuvaları ile donatılmıştır. Hafıza kartlarının hafıza kapasitesine bağlı olarak, video kaydını daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Gece görüşü. Kızılötesi LED’lerle donatılmış IP kameralar, gece veya düşük ışık koşullarında Canlı videoları yakalama ve iletme kapasitesine sahiptir.


IP kamera nasıl çalışır?
IP kameralar, verileri bir dijital fotoğraf makinesi gibi benzer şekilde yakalarlar. IP kameranın çektiği bu videoları sıkıştırıp ağ üzerinden iletme yeteneği vardır. Tıpkı yazıcı veya tarayıcı gibi periferik diğer ağlar gibi, mevcut ağ altyapısına IP kamera ekleyebilirsiniz. Tek bir kamerayı kullanmayı düşünüyorsanız, bağımsız bir ünite olarak çalışmak için gereken yazılım ve belleğe zaten sahip olduğu için internete doğrudan erişebilirsiniz.

Birden fazla IP kamerası kullanmak istiyorsanız, aynı Ağ Video Kaydedici (NVR) adı verilen merkezi bir yazılım kullanılarak da yapılandırılabilir. NVR’nin faydası, birden fazla kameradan gelen videoları izlemek için olan DVR (Dijital Video Kaydedici) ‘ye benzer. DVR fiziksel bir aygıttır ve video verilerini kodlamak ve işlemek gibi diğer işlevleri içerir. NVR, diğer taraftan, IP kameralarından önceden işlenmiş verileri alan ve birden çok kamera görüntülemeyi mümkün kılan yalnızca bir yazılım programıdır.

Bağlantı
IP kameralar aşağıdaki üç ağ türünde bağlanabilir

Kablolu Ağ . IP kameralar RJ45 bağlantı noktasına sahiptir ve bu kamerayı Cat 5 veya Cat 6 kablolarıyla bir yönlendiriciye veya LAN anahtarına bağlayabilirsiniz. Kablolu bir ağdaki bağlantı maksimum güvenlik ve bant genişliği sunar.
Kablosuz ağ. Diğer kablosuz cihazlarda olduğu gibi, IP kameralar da Wi-Fi bağlantı seçeneğine sahiptir. Herhangi bir tel sıkıntısı yaşamadan ona erişmek için kablosuz yönlendiriciye kolayca bağlayabilirsiniz . Fakat bir Wi-Fi şebekesinde bant genişliği ve güvenlikten ödün vermek zorundasınız.
Hücresel ağ. Birçok IP kamerada dahili hücresel cips bulunur. Hücresel şebekeler yavaş bant genişliği hızları sunarken Kablosuz şebekelerinden daha yüksek güvenlik seviyeleri sunar.
Uzaktan erişim Kurulumu
Uzak bir konumdan IP kameralara erişebilmek için bir İnternet bağlantınızın olması gerekir ve bunun dışında IP kameraya statik bir IP atanmış olmanız gerekir. İnternet servis sağlayıcıları (İSS) ücretli olarak sabit bir IP sağlayabilir. Yapılandırma kurulumunu tamamlamak için yönlendiricide port yönlendirme yapmanız gerekir . Artık IP tarayıcılarına web tarayıcısı adresindeki statik IP yazarak erişebilirsiniz.

Koçtek Güvenlik'ten Teklif Alın

Ip Kamera Sistemleri konusunda deneyimli ekibimiz sizede yardımcı olsun. Hemen Teklif Alın

Kampanyalar1